Visie

Een van de oprichters was in de zestiger jaren van de vorige eeuw zelf een reli-reiziger, een pelgrim, de hippie-trail naar India volgend. Op zoek naar “peace of mind”, naar een hogere werkelijkheid achter de zichtbare wereld. Tijdens deze reis werd de persoon van Jezus die werkelijkheid voor hem. Geheel onverwacht voor iemand die in India zijn geestelijke leermeester zocht, maar wel heel concreet. Sindsdien zocht hij naar een effectieve manier om zijn ervaringen met reli-reizigers te delen.

De mede-oprichter heeft beroepshalve veel gereisd en kwam op zo’n reis tot geloof in Jezus. Daardoor ontstond het verlangen uit vele nationaliteiten mensen met Jezus Messias in aanraking te brengen en hij heeft met dat doel veel activiteiten ondernomen. Een ontmoeting tussen beiden kon niet uitblijven. Er waren duidelijke raakvlakken en er werden mogelijkheden geïnventariseerd om reli-reizigers, die immers tal van nationaliteiten vertegenwoordigen, te ontmoeten. Uit deze samenloop van visies is stichting Oasis Trails ontstaan.

Sinds de pelgrimsweg naar Santiago aan populariteit toeneemt, wordt duidelijk dat veel stappers door dezelfde onrust gedreven zijn als zo velen die destijds hun heil in het oosten zochten. Al zijn ze zich dat vaak maar half bewust; velen zijn op een zoektocht naar God. Dat gegeven is voor ons de aanleiding om o.a. langs “het Jacobspad” herbergen te openen, waar wellicht iets van Gods liefde voor hen zichtbaar mag worden.

Maar de visie is nog wat ruimer. Ontzaglijk veel mensen zijn vandaag de dag voor langere tijd op reis. Dat doen ze niet zomaar. Het is een zekere onrust die hen beweegt, wellicht uit onvrede met onze strak geordende samenleving. Een diepgewortelde drang om de wereld te verkennen. Op zoek naar een plek waar alles perfect is? Misschien een zoektocht naar het verloren paradijs… Zulke reizigers zijn eigenlijk ook pelgrims. Wij willen hen ontmoeten en hen een beetje op Weg helpen naar dat onbereikbaar verre Land binnen handbereik.