De Pelgrim 2016 – Ik geloof 100% in God!

Jimmy (46) uit Leister (UK) is niet echt een doorsnee pelgrim. Een sterke gedrongen kerel, van oorsprong een kooivechter. Hij heeft een traditionele kilt aan, zit onder de tatoeages en mist hier en daar een tand in zijn gebit. Toch zit er achter die ruige buitenkant een heel zacht persoon. “Ik ben van buiten sterk, maar van binnen zwak. Ik ben een mens die fouten maakt. God weet dat.”

gallery-pelgrims-2883Jimmy is samen met zijn vriend Warren MacDonald, een kroegbaas uit Leister,  de Camino gaan lopen. Hij dacht dat het een wandeling van dertig mijl zou zijn. Dat bleek tegen te vallen. Het was een wandeling van bijna 800 km. Tijdens de eerste week werd hij ook nog eens beroofd van zijn telefoon en geld. Toch besloot hij om door te gaan. Niet geheel zonder risico. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij een slechte gezondheid. Volgens eigen zeggen heeft hij drie keer een hartstilstand gehad. Toch paft hij er lustig op los en houdt hij van een biertje…

Alpha Cursus
Het blijkt dat Jimmy meer heeft met het geloof dan dat je van de buitenkant zou inschatten. “Ik heb in Engeland een Alpha Cursus gevolgd, maar na drie keer moest ik stoppen omdat ik te grof in de mond was.” Jimmy komt uit een eenvoudige achtergrond, het Evangelie wat hij beleefd aanneemt na de maaltijd, kan hij zelf niet lezen. Toch betekent het geloof heel wat voor hem. “Ik geloof 100% in God. En als ik fout zit? Dan heb ik daar in ieder geval niemand kwaad mee gedaan.”

Gevecht
Terwijl we buiten nog even doorpraten, begint de klok van de kerk te luiden. Jimmy schiet gelijk in vechthouding. “Ik ben een oud bokser, dus als ik een bel hoor, dan reageer ik daarop. Een bel is een bel…” Ook de wandeling is voor hem een groot gevecht. “Dit is waarschijnlijk het zwaarste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb.” Jimmy loopt samen met Warren om geld op te halen tegen prostaatkanker. “Daarnaast is het een mooi moment om na te denken over de dingen in het leven en over Jezus. Ik hoop dat ik daardoor ook minder agressief wordt en meer relax. En ik doe het gewoon omdat God goed is!”

Comments
admin